Schneider BMH1403P06F2A Serisi servo motorun yapılan kontrollerde Arka rulman bilyasının ısı ve aşırı çalışma koşulları sebebiyle kilitlendiği ve encoderinin haberleşme problemi olduğu saptanmıştır.

Motor rotorunun ve statorun ayırma işleminden sonra genel temizliği yapılmış ve ön,arka rulmanlar NSK marka olarak yenisi ile değiştirilmiştir.

Ön ve arka kapak sırası ve sıkma kilosuna uygun bir şekilde torklanmıştır.

Son olarak SICK SEK37-HFB0-S01 model enkoderin yenisi ile değişimi yapılıp PGT 11 cihazı ile son kalibrasyonu yapılıp. Sürücü ile sürülerek son hassas ayar kontrolleri yapılmıştır.

Rulmanların ağır çalışma şartları altında en geç 1 sene içerisinde değiştirilmesi gerekmektedir, rulmanın ömrünü etkileyen faktörleri kısaca sıralayacak olursak; sıcaklık, temizlik, rutubet, toz, rulmanın kalitesi, malzemenin yorulması, yağ kalitesidir.

Bu sebeple 6ay-1 sene içerisinde arıza olmasa dahi servo motorların uzun yıllar kullanılması için genel bakım yapılması gerektiğini hatırlatırız.

Uzun süre aynı rulmanların kullanılması bir süre sonra yataklarda aşınma, sargı yanıkları ve ilerisinde rulman bilyalarının dağılması şeklinde arızanın komplike hale gelmesine sebep olmaktadır.

No responses yet

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2023 Akçe Elektronik Servo Motor Servis Tamir Onarım Hizmetleri Bursa. Tüm Hakları Saklıdır.