Rexroth MKD041 Serisi servo motorun yapılan kontrollerde, ön rulmanın bağlı olduğu milin kırıldığı ve rulmanlarının aşındığı, yataklarda boşluk olduğu tespit edilmiştir.

Mil’in uygun metaryaller ile onarımı gerçekleştirildikten sonra salgı ve balans testi yapılıp,tolerans aralığında olup olmadığı gözlenlenmiştir.

Mil üzerindeki eski rulmanlar yenisiyle değiştirildikten sonra rotorun statora geçirilme işlemi yapışmıştır.

Ön ve arka kapak sırası ve sıkma kilosuna uygun bir şekilde torklanmıştır.

Resolver ve enkoder kart montajı yapıldıktan sonra Senkron ayarı yapılmış olup daha sonra katalog değerlerindeki akım değerleri doğrultusunda son hassas ayarı sürücü üzerinden gerçekleştirilmiş olup,teslimi yapılmıştır.

Rulmanların ağır çalışma şartları altında en geç 1 sene içerisinde değiştirilmesi gerekmektedir, rulmanın ömrünü etkileyen faktörleri kısaca sıralayacak olursak; sıcaklık, temizlik, rutubet, toz, rulmanın kalitesi, malzemenin yorulması, yağ kalitesidir.

Bu sebeple 6ay-1 sene içerisinde arıza olmasa dahi servo motorların uzun yıllar kullanılması için genel bakım yapılması gerektiğini hatırlatırız.

Uzun süre aynı rulmanların kullanılması bir süre sonra yataklarda aşınma, sargı yanıkları ve ilerisinde rulman bilyalarının dağılması şeklinde arızanın komplike hale gelmesine sebep olmaktadır.

No responses yet

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2023 Akçe Elektronik Servo Motor Servis Tamir Onarım Hizmetleri Bursa. Tüm Hakları Saklıdır.